سرپرست امور اجتماعي استانداري يزد عنوان داشت: با اعلام آمادگي نيروي انتظامي جمع آوري متكديان يزد از اول شهريور ماه آغاز و نسبت به ساماندهي اين افراد اقدام مي شود .

محمدعلي طالبي گفت: متكديان جمع آوري شده به مقتضاي شرايطشان به مراكز بهزيستي ،‌كميته امداد و مراجع قضايي و غيره تحويل داده مي‌شوند.

وي با بيان اين مطلب كه جلسه ستادي ساماندهي متكديان با تصميم در دو موضوع كودكان خياباني و متكديان در يكشنبه هفته گذشته انجام گرفته است، اظهار داشت: ستادي متشكل از سازمان بهزيستي، استانداري،‌نيروي انتظامي، و فرمانداري با محوريت سازمان بهزيستي استان براي ساماندهي كودكان خياباني كه در استان يزد که بيشتربه شكل كودكان كارديده مي‌شود، انجام گيرد.

طالبي افزود:‌ تصميم ديگر در اين ستاد جمع آوري متكديان با همكاري بهزيستي و نيروي انتظامي مي‌باشد و ساماندهي آنان بر اساس شرايطشان صورت مي گيرد.

وي تصريح كرد: مجتمع نگهداري از متكديان نيز در اسرع وقت راه اندازي خواهد شد .

طالبي بيان داشت در اولين جلسه ستاد پس از مدتها مقرر شد ستاد ساماندهي به طور مرتب تشكيل شود.

وي همچنين در ادامه گفت: از سال 1378 بر اساس مصوبه شوراي عالي اداري تحت عنوان ساماندهي متكديان كه مجتمع‌ هاي اردوگاهي براي نگهداري متكديان و تشكيل ستاد ساماندهي متكديان صورت گرفت بسياري از متكديان شهر جمع آوري شدند و با اجراي آن به طور قابل توجه اي پس از مدتي تعداد متكديان سطح شهر كاسته شد و عملا ستاد ساماندهي متكديان نيز غير فعال گرديد.

طالبي ادامه داد: از دلايل ديگرغير فعال شدن اين ستاد به بحث كشوري آن باز مي گردد و متولي خاصي براي ساماندهي متكديان در كشور وجود ندارد و در اين راستا كل مسئوليت به بهزيستي واگذاري شد؛ اما براي آن ساز و كار اجرايي در نظر گرفته نشده است.

وي افزود: بحث متكدي گري در سطح شهر با توجه به خلا فعاليت ستاد و نبودن متولي مشخص براي آن در شهر يزد به تعداد قابل توجهي افزايش يافته است و با جمع آوري گزارشات واطلاعات از شهرستان‌هاي تابعه استان مي‌توان گفت كه متكدي تنها در مركز استان و شهر يزد وجود دارد كه اغلب آنها نيز افراد غير بومي و يا از اتباع بيگانه مي‌باشند.

وي گفت: آمار جمع آوري متكديان در دوره‌هاي قبل نشان مي‌دهد كه 70 درصد متكديان را در يزد اتباع بيگانه تشكيل مي‌دهند و حدود 60 درصد نيز متكديان حرفه‌اي مي‌باشند.

وي افزود: در جلسه ستاد ساماندهي متكديان مقرر شد متكديان جمع آوري شده به 5 گروه بي سرپرست و مجهول الهويه ،‌گم شده، در راه مانده و متواري، معلول و ناتوان اعم از جسمي و ذهني، افراد نيازمند غير حرفه‌اي، متهم به ارتكاب جرم به تكدي گري به صورت حرفه‌اي تقسيم مي‌شوند كه هر گروه از آنان به مراجع مرتبط خود بهزيستي،‌كميته امداد، مراجع قضايي ارجاع داده مي‌شود.

طالبي با بيان اين مطلب كه توجه مردم و استفاده از كمك‌هاي مردمي براي متكديان نيازمند و غير نيازمند بسيار مهم است ، تصريح كرد: از دستگاه‌هاي مسئول به ويژه شهرداري انتظار مي‌رود كه همكاري لازم را با ستاد با توجه به اينكه تكدي گري مشكلي اجتماعي است كه چهره اجتماعي شهر را با توجه به توريستي بودن يزد تحت الشعاع قرار مي‌دهد ، داشته باشند.

سرپرست دفتر امور اجتماعي استانداري يزد در پايان بيان داشت:‌ در راستاي اجراي اين طرح هيچگونه اعتباري در اختيار قرار نگرفته است و پيش بيني شده تا با هماهنگي دستگاه‌ها و ادارات مسئول و استاني مشكل تكدي گري دراستان حل شود.

يزدفردا

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا